keskiviikko 26. syyskuuta 2012

Veljekset kuin ilvekset


Halusin tehdä pojille samanlaiset housut, mutta päätin kuitenkin ettei nuorempi tarvitse taskuja. Isoveljen housut Ottobre 4/2011 malli 23 High-Jump, 98 cm ja pikkuveljen housut Ottobre 4/2011 malli 7 City Mouse, 74cm. Alunperin isompiin housuihin tulisi nyöri vyötärölle, mutta jätin sen pois. Voi tosin olla, että lisään nyörin tai kuminauhan myöhemmin, jos pelkkä resori ei riitä pitämään housuja yllä - kuten vähän epäilen. Odotan innolla että pääsen sovittamaan näitä pojille! Ja toivottavasti esikoisen pituuskasvu rauhoittuu, jotta saan nämä yhtä aikaa käyttöön. Pienemmät housut on aika isoa mallia ja varmastikin vielä liian isot. Kuopus käyttää 62-68cm housuja, mutta tein 74cm housut ettei jää heti pieniksi. Nämä mallit vaikuttavat todella hyviltä ja kenties parhaimman housumallin metsästys päättyy hetkeksi?

Ompelu on ollut viime päivinä sangen mielenkiintoista saumurini kanssa. Kone kävi jo ompeluiden välillä huollossa, mutta mukavuudenhaluisen laiskan vanhan rouvan kanssa saa jännittää hartiat korvissa mitä hän seuraavaksi keksii ettei tarvitse tehdä töitä! Pipo-ompeluiden aikoihin saumurin neulojen ajoitus hyppäsi pieleen. Vika korjattiin, kone putsattiin ja huollettiin. Huollon jälkeen olen ommellut kolmena peräkkäisenä iltana pipoja, paitoja (vielä kesken) ja housuja. Ensimmäisenä iltana sain säätää ja korjailla lankoja, lisäksi toinen neuloista katkesi. Seuraavana iltana katkesi sitten se toinen neula. Kolmantena iltana sain ihan vaan ommella! Positiivista näissä tokin se, että saan onnistumisen tunteita siitäkin että saan koneen toimintakuntoon itse, mutta taistelu ja jännittäminen minkä sauman kohdalla alkaa ryttyillä vähemmän kivaa. Sen verran säikähdin koneen joka iltaista touhua etten uskaltanut kiinnittää kuvassa olevien housujen lahjeresoreita saumurilla vaan ompelin ne tavallisella ompelukoneella.

2 kommenttia:

  1. Ja housut aivan huippuihanat päällä!!! :D Esikoinenkin totesi ettei oteta pois. Nuoremman housut tosiaan reilut, mutta lahkeessa tiukka resori joten ei tarvii kauaa kaapissa pitää kun voi jo ottaa käyttöön, jippii!

    VastaaPoista
  2. Tervetuloa bloggaamaan!

    Mä olenkin juuri kaivellut lehtiäni ja etsinyt hoikan pojan sisähousukaavaa. Tuo voisi sopia, täytyypi etsiä kirjastosta.

    VastaaPoista