torstai 8. toukokuuta 2014

Käpykankaiden jämiä
Vaikka kuopuksen vaatekaappi pursuaa esikoisen vanhoista vaatteista, oli ihan pakko tehdä pikkuisellekin käpyhousut jämäpaloista, kuten myös ruskeat velourhousut valikoimaa piristämään. Tämä ruskeavelour on ihanan pehmeää ja todella miellyttävän oloista. Tarkoituksena oli tehdä käpyhousuista väritykseltä sellaiset, että punaisen (tomaatti) etuosan takana olisi ruskea (suklaa) takaosa ja ruskean etuosan takana olisi punainen takaosa. Ommellessa totesin leikkausvaiheessa käyneen jonkin ajatuskatkoksen, sillä toinen lahje on punainen ja toinen ruskea sekasikiön sijaan. Hienot ne on silti! Kaavana housuissa City Mouse (OB 4/2011, malli 7, 80 cm) reiluilla saumanvaroilla ja pituuteen lisättynä 6 cm, jolloin koko noin 86-92 cm. Mietin kyllä olisiko ollut järkevämpää viitsiä piirtää uudet isommat kaavat, mutta onneksi tuli hyvät. Kuopus on kasvanut sen kokoiseksi, että sain siirtää ensimmäisiä esikoiselle tekemiäni vaatteita kuopuksen vaatekaappiin. Kyllä tuntuu yhtä hienolta laittaa niitä seuraavankin käyttäjän päälle kuin mitä ensimmäisen käyttäjän kanssa. Hyvänä esimerkkinä öttiäispaita, josta kuopus tykkää niin paljon ettei sitä saisi ottaa päältä pois!

Esikoisen nähdessä tomaatin värisen käpykankaan ilmoitti hän haluavansa siitä jotain. Oli hyvin pettynyt kun sanoin kankaan olevan minulle itselleni. Ei paljon lohduttanut tieto, että hänelle tehdään ruskeasta käpykankaasta haalari ja oranssista käpykankaasta housut. Punaista käpyä jäi kuitenkin sen verran jäljelle, että sain esikoiselle hihat paitaan. Etu- ja takaosaan käytin viimeiset ruskeat velourit. Saas nähdä miten joustis ja velour toimii käytännössä yhteen. Kaavana Be Careful Out There (OB 4/2012, malli 23, 104 cm) reiluilla saumanvaroilla ja pidennetyillä hihoilla. Koko todennäköisesti siis 110 cm luokkaa.

Kaapissa on vielä jonkin verran jäljellä porkkanan väristä käpyjoustofroteeta. Olin ajatellut tekeväni vauvalle kokohaalarin yhdistelemällä kaikkia kolmea eriväristä käpyjoustista, mutta totesin ettei minulla ole aikaa eikä jaksamista piirtää ja leikata kaavoja pikkuiseen haalariin, jota käytetään hyvin pieni hetki - varsinkin kun oikeasti ei ole tarvetta sellaiselle. Tekemällä isommille vaatteita saa niistä nauttia kauemman aikaa sekä yhden että useamman käyttäjän päällä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti