lauantai 10. toukokuuta 2014

Raitapaita

Tämä keltaraitatrikoo on erilaista laadultaan kuin mitä ymmärsin. On todella köykäinen ja kevyt, ehkä vähän lörppä, odottamani napakan trikoon sijaan. Tästä syystä päätin kokeilla toisenlaista imetyspaitaa omasta päästä pyöräytettynä, sillä jos menee pilalle niin sitten menee. Loppujen lopuksi kävikin niin, että mallista tuli todella miellyttävän tuntuinen päällä ja materiaali on aivan superihanan tuntuinen päällä!

Paidan pohjana käytin Linnel handmaden MIW Make it work t-paidan kaavaa ja väliosaan laitoin resoria, joka ei väritykseltään tunnu käyvän oikein mihinkään. Etuosan katkeamiskohta meni hyvin karkealla arviolla ja käytäntö näyttää myöhemmin paidan toimivuuden. Tällä hetkellä ajateltuna vaikuttaa todella hyvältä ja voisin tehdä toisenkin. Tässä mallissa ei lapsen eväät olisi koko ajan näytille tulossa. Täysin ongelmitta ei paidan toteutus kuitenkaan sujunut ilman kaavaa. Leikkasin resoripalan paidan kaavan mukaan. Asetellessani resoria alaosaan kavensin resorikappaletta pariin kertaan ennen kiinnittämistä. Ompelun jälkeen tajusin laittaneeni kappaleen ylösalaisin alkuperäiseen ajatukseen verrattuna. Onneksi mietin ennen purkamista ja totesin, että näinpäinhän kappale on todennäköisesti toimivampi. Jos olisin ommellut paidan muotoisen resorikappaleen, ei tämä todennäköisesti pysyisi ylhäällä. Etuyläosaa kiinnittäessä jouduin muokkailemaan vielä välikappaleen yläosaa matalammaksi, sillä kappale ylsi hihasaumoihin asti. Madaltamisen lisäksi päädyin pyöristämään kulmat, jottei välikappaleen sivusaumat mene kainaloon asti, mutta kuitenkin kappale pysyy sen verran korkeana ettei valu koko ajan alaspäin. En huolitellut resorin reunaa mitenkään - toivottavasti ei lähde käytössä purkautumaan tai lörpähdä.

Kasattuani paidan olin hyvin tyytyväinen siistiin jälkeen - kunnes käänsin paidan oikeinpäin sovittaakseni sitä. Imetyspaita voisi olla toimivampi ja kivempi, jos välikappale olisi paidan välissä eikä yläosan päällä! Ja eikun purkamaan. Lopulta yläosa ja välikappale asettuivat oikeinpäin ja paita pääsi sovitukseen. Olen todella tyytyväinen tähän paitaan ja odotan innolla miten tämä toimii käytännössä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti